Grafiek 22 – Staalkaart van Rotterdam

Elke drie jaar organiseert Grafein een grootse grafiekmanifestatie met vele exposities in heel Nederland. Reproductie is niet meer de kern van de zaak bij grafiek. Tegenwoordig maken kunstenaars autonoom werk met grafiek. Y/OUR /OFFICE laat werk zien van Rotterdamse grafiekmakers die verbonden zijn aan Grafisch Atelier Minnigh. In de expositie Staalkaart van Rotterdamse grafiek staat deze grafiek én waardering voor het werk van de ander centraal. 

De grafiektriënale 2022 heeft als thema ‘ontmoeten’. Vanuit deze gedachte heeft Y/OUR GALLERY een aantal grafiekmakers, die vaker in GAM gewerkt hebben, gevraagd om, naast hun deelname aan deze expositie, een kunstenaar uit te nodigen waarvan zij graag het werk willen laten zien. Grafisch atelier Minnigh is een grafische werkplaats in Rotterdam die gerund wordt door kunstenaars met liefde voor grafiek. Deze sleutelhouders dragen gezamenlijk zorg voor de huur en voorzieningen in de werkplaats en ontplooien initiatieven om deze werkplek bekend te maken onder (Rotterdamse) kunstenaars.

In deze expositie is er sprake van verschillende soorten ontmoetingen.
Ontmoetingen die in het verleden plaats hebben gevonden door middel van projecten als ‘bootcamp etsen’, ‘op stap cursus’, ‘Litholovers’ en ‘Startpress’ wordt de liefde van en kennis over grafiek gedeeld.

Hierdoor krijg je bij deze expositie ‘Staalkaart van de grafiek’ gevarieerde grafiek te zien. Actuele beelden, traditionele technieken, experimenten. Grafiek in oplage en grafiek als uniek werk. Serieuze reproductie en experimentele reproductie. Kortom deze expositie laat je de vindingrijkheid van kunstenaars zien die hebben gezocht naar de toepassing van de grafiekeigen beeldeigenschappen binnen hun eigen oeuvre.

Hierbij nodigen we je uit voor de opening van de eerste grote grafiektentoonstelling van Y/OUR GALLERY met werk van meer dan dertig kunstenaars: Staalkaart van Rotterdamse grafiek. De expositie toont een grote diversiteit aan werken. Van actueel beeld dat gemaakt is met een traditionele techniek tot traditionele beelden gemaakt in experiment. Van grafiek in oplage tot het verwerken van grafiek in een uniek werk. Van serieuze reproductie tot experimentele reproductie. Van kunstenaars op leeftijd tot kunstenaars die net begonnen zijn op een kunstacademie. Kortom deze expositie laat je de vindingrijkheid van kunstenaars zien die hebben gezocht naar de toepassing van de grafiekeigen beeldeigenschappen binnen hun eigen oeuvre. Tijdens de expositie organiseren we twee workshops waarvoor iedereen zich kan opgeven. Dat kan tijdens de opening, of stuur een e-mail naar esther@yourgallery.nl. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus weer er snel bij!

Adres: Scheepmakershaven 29b, Rotterdam
Openingstijden:
De expositie is te bezichtigen op 11 en 19 november, 11 december en op 6 januari. Maar ook tijdens kantoortijden van maandag tot en met vrijdag op afspraak (https://www.yourlawyer.nl/).

Y/OUR GALLERY

Y/OUR GALLERY organiseert exposities op wisselende locaties bij mensen thuis en op kantoorlocatie. Passend bij de specifieke ruimte tonen wij het werk van een kunstenaar en lichten het werk toe met lezingen en optredens. Wij proberen zo de netwerken van de galerie, de kunstenaar en de host te verbinden en uit te bouwen. Heb je interesse om mee te doen als host? Laat het ons weten via info@yourgallery.nl, zie ook: www.yourgallery.nl

Astrid de Pauw en Esther Schoonhoven