Blauwdruk

Omdat Grafisch Atelier Minnigh alweer 12,5 jaar bestaat hebben kunstenaars, die recent of in het verleden in GAM hebben gewerkt, een prent gemaakt. Deze prenten worden, tezamen met een prent van Joost Minnigh en een cahier, gepresenteerd in galerie Westerkadekunst.

Deze expositie is een momentopname van de grafiek in Rotterdam. Hans Andringa, een van de initiatiefnemers van Grafisch Atelier Minnigh, heeft aan het project de naam ‘Blauwdruk’ gegeven en 24 kunstenaars uitgedaagd zichzelf te tonen in hun prent en hun vingerafdruk; een stempel als blauwdruk, als een uniek persoonlijkheidsinstrument.

Hans Andringa memoreert in het cahier: “Gegrepen door de attitude van Anton Heijboer, adresseerden wij regelmatig aan Frans de Groot de volgende opmerking: Nog een vingerafdruk erbij en je hebt een echte Heijboer!”.

De vijfentwintig prenten en het cahier worden in een box verkocht. In de expositie zal er van elke ‘Blauwdrukker’ ook ander grafisch werk te zien zijn.

De opbrengst van de verkoop van de box gaat volledig naar Grafisch Atelier Minnigh. GAM, zoals het atelier in de volksmond genoemd wordt, is een werkplaats voor en door kunstenaars, heeft geen werkplaats-assistent en draait zonder subsidie.  De vaste lasten worden door een kleine groep van sleutelhouders opgebracht. De opbrengsten van de verkoop zullen worden besteed aan onderhoud, materiaal en uitbreiding van de werkplaats.