In september tot en met november 2019 vindt de Grafiek Biennale plaats. In die periode vindt niet alleen onze officiele opening in De Kroon plaats op 6 september maar organiseren we ook worskhops, lezingen, masterclasses en een expositie.

Het programma en de mogelijkheid om je in te schrijven wordt hieronder de komende weken aangevuld. Je kunt het programma ook zien op de website van Grafiek 2019

14-09-2019 t/m 15-09-2019

Een Masterclass steendrukken voor professionals in grafische werkplaats De Kroon op 14 en 15 september. De Masterclass wordt gegeven door meesterdrukker Aad Hekker.

De kosten voor deze 2 dagen durende Masterclass bedragen € 150,- per deelnemer. Max 6 deelnemers.

Open Inloop Lino

In de maand september elke dinsdagavond om 19.30 uur open inloop met lino expert Michalina Malolepsza

Tijdens Grafiek 2019 staat de open inloop op dinsdagavond in het kader van een thema. In september is dat thema Linosnijden. Grafisch Atelier Minnigh lid Michalina Malolepsza begeleidt deze avonden. Andere technieken toepassen kan uiteraard nog steeds op deze inloopavonden.

5-10-2019 t/m 6-10-2019

Ben je een tekenaar en stroomt er bij jou ook zoveel uit je potlood? Heb je meer zin om dit ambachtelijk uit te werken dan weer in de computer te duiken? Roei je graag tegen de stroom in en wil je ontdekkingstocht met een bijzondere grafische techniek? Linoleumsnede is een relatief eenvoudige druktechniek waarmee je, door te experimenteren, tot ongekende resultaten kunt komen. Ondine de Kroon heeft ervaring met het experimenteren. Zij bedrukte hele tenten met linoleumsneden en maakt reliëfs door op hout te drukken en de stukken hout op elkaar te monteren. Zij zal je begeleiden om tot je eigen, authentieke, beeld te komen in linodruk.

De kosten voor deze 2 dagen durende Masterclass bedragen € 180,- per deelnemer. Max 6 deelnemers