Activiteiten

Informatie over de activiteiten van Grafisch Atelier Minnigh

Grafisch Atelier Minnigh is er voor en door kunstenaars. We maken afdrukken en delen onze ervaringen.

Volg ons op Facebook en/of Instagram, kijk voor onze activiteiten ook eens op de pagina nieuws en schrijf je in voor de nieuwsbrief door een mail te sturen naar sleutelhouders@grafischatelierminnigh.nl.

Grafisch Atelier Minnigh is een werkplaats voor en door kunstenaars. Wie overweg kan met een grafische techniek kan hier zelfstandig werken. Beheers je de techniek niet? Geen nood! We bieden diverse opstap cursussen aan. Hierin leer je de basis van een grafische techniek. 

OPSTAPCURSUSSEN LINOSNEDE EN ETSEN 

GRAFISCH ATELIER MINNIGH IS EEN WERKPLAATS VOOR EN DOOR KUNSTENAARS. WIE OVERWEG KAN MET EEN GRAFISCHE TECHNIEK KAN HIER ZELFSTANDIG WERKEN. BEHEERS JE DE TECHNIEK NIET? GEEN NOOD! WE BIEDEN DIVERSE OPSTAP CUrSUSSEN AAN. HIERIN LEER JE DE BASIS VAN EEN GRAFISCHE TECHNIEK. 

4 keer op maandagavond: 10 – 17 – 24 – 31 januari 19:00 tot 21:30 uur | 125 euro inclusief materiaal

LINOSNEDE Susanne de Kraker 

In deze opstapcursus leer je hoeje een linoleumsnede maakt. Linosnede is een hoogdruk techniek: je gutst een vorm uit het linoleum en drukt de hoge delen op papier. Tijdens de cursus krijg je verschillende handvatten om linosnede te maken, zoals puzzeldruk en de reductietechniek. Al doende ontdek je de vele mogelijkheden van de linosnede. 

aanmelden bij Susanne via: susannedekraker@gmail.com 

ETSEN Karin Voogd 

Duik in de wereld van de eeuwen- oude etstechniek en ontdek hoe goed deze past bij jou en bij deze tijd! In vier avonden komen verschil- lende diepdruktechnieken voorbij: droge naald, non toxic etching en aquatint. Je leert de materialen en mogelijkheden kennen en wordt wegwijs gemaakt in de werkplaats. Je bent vanaf de eerste les bezig met je eigen ontwerpen en ideeen voor een prent. 

aanmelden bij Karin via: wakadodu@gmail.com